Penalizari

Pentru proba de Aventura Parc exista 5 tipuri de penalizari:

  • ·        Scoaterea la un moment dat a ambelor asigurari/ folosirea incorecta a scripetelui (pozitionarea acestuia pe cablu in afara rolelor)  – 10 minute.
  • ·        Intrarea ca al 2-lea pe atelier / al 4-lea pe platforma / folosirea pentru progres a cablului de asigurare la atelierul cu inele din Traseul TeamXperet (negru) sau la atelierul cu sfori din Traseul Albastru (penalizarea se aplica la atingere) – 5 minute.

Penalizarile pot fi aplicate de mai multe ori, exceptie folosirea pentru progres a cablului de asigurare care va fi aplicata unic .

Alegerea traseului negru atrage dupa sine un bonus de 5 minute daca este terminat la timp. Bonusul poate compensa o eventuala penalizare, insa nu are efect asupra Timpului Final (nu poate duce la scaderea timpului final).

Exista un timp limita de parcurgere a traseului ales de 30 minute.
Abandonarea parcurgerii traseului indiferent de motiv sau depasirea acestui timp din motive ce tin de incapacitatea concurentului, implica o penalizare de 20 minute. Daca un concurent este nevoit sa depaseasca limita de timp datorita stationarii altor concurenti pe traseu, acesta nu este penalizat.

Penalizarile afecteaza timpul total al echipei.

Greseli PENALIZARI (Timp)
a ambele asigurari scoase 10 min
b al 2-lea pe interval 5 min
c al 4-lea pe platforma 5 min
d folosire pentru progres a cablului de  asigurare la C — inele sau A — mațe 5 min
e folosire incorecta scripete 10 min
f abandon parcurgere traseu 20 min
Advertisements